A Szigligeti uszodáról is szó volt a mai Közgyűlésen

Ma 6 órán keresztül ülésezett Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése, amely pályázatok benyújtásáról döntött, a közszolgáltatásokkal kapcsolatos beszámolókat fogadott el, valamint ingatlanokkal és intézményekkel kapcsolatos döntéseket hozott meg.
A testület kiírta a Szigligeti Utcai és Kazinczy Lakótelepi Óvoda intézményvezetői pályázatát, amely november 01-i dátummal határozta meg az új vezetői mandátum kezdetét. A szokásos augusztus 01-i munkakezdés helyett azért jelölte meg a Közgyűlés a későbbi dátumot, mert addigra remélhetőleg befejeződnek a két telephelyen a beruházások, így elkészül a Tábor utcai telephely energetikai korszerűsítése, valamint a Szigligeti utcai létesítményben a tanuszoda felújítása is a végéhez ér.
A lehetőséget kihasználva információt kértem a beruházás jelenlegi állásáról, és örömteli híreket hallottam.
A tervezési szerződés 2017. február 8-án került aláírásra, a terveket április 10-én, hétfőig kell leadnia a tervezőnek. A kivitelezési munkák kiírása a fent említett tervdokumentáció birtokában kezdődhet meg. A kivitelezés tekintetében várhatóan meghívásos közbeszerzési eljárás kerül lebonyolításra, minimum 5 cég meghívásával.
A fentieket figyelembe véve, május végén, június elején történhet meg a kiválasztott kivitelezővel a szerződéskötés. A kivitelezés várható időtartama előreláthatólag 3,5 – 4 hónap lesz, így minden esély megvan, hogy november 01-re elkészül az óvoda új uszodája.

2017.04.06.