USZODA HÍREK

Fülöp Csaba: Hatalmas összefogás eredménye a tanmedence felújítása

 

Fülöp Csaba, a 6. számú választókerület egyéni képviselője, a közművelődési, ifjúsági oktatási és sportbizottság, az önkormányzati közbeszerzési döntéshozó bizottság, valamint a lakásügyi bizottság tagja. A ciklusban az egyik legnagyobb sikernek azt tartja, hogy hatalmas összefogás eredményeként megújulhat a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéje.

– Négy évvel ezelőtt indult el a folyamat, támogatójegyeket bocsátottunk ki és jótékonysági esteket szerveztünk a tanuszoda felújításáért. Ezek a lépések maximálisan ráirányították a figyelmet a problémára, nagyon sokan az ügy mellé álltak, rengetegen megmozdultak annak érdekében, hogy legyen előrelépés. Úgy gondolom, ennek az összefogásnak is köszönhető, hogy az Előre Úszóklub 35 millió forintos támogatást tudott szerezni a szakszövetségtől, emellett az önkormányzat 55 millió forintos támogatást szavazott meg, amelyet később még 10 millió forinttal kiegészített, így összejött a pénz a beruházásra. Idén év elején el is indult a munka, a tanuszoda várhatóan augusztusra készül el.

– A körzetben lévő több intézményben is voltak fejlesztések, ezek közül melyeket emelné ki?

– Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt időszakban több önerős fejlesztés is megvalósult az intézményekben. A TOP-fejlesztések természetesen nálunk is több intézményt érintettek, de ezen felül elvégeztünk olyan feladatokat is, amelyeknek a fedezetét a kérésünkre a pénzügyi bizottság vagy a tankerület biztosította. Ilyen volt például még a ciklus elején az Andrássy gimnázium kollégiumának a tetőfelújítása, a Tábor utcai óvoda tetőfelújítása, a Szigligeti utcai bölcsőde udvarának a felújítása, a Szigligeti utcai óvodában egy fejlesztőszoba kialakítása, a Kemény Gábor Szakgimnáziumnál és a Petőfi utcai iskolánál kerékpártároló létesítése, valamint ez utóbbinál öt tanterem padlóburkolatának a teljes felújítása.